Tips voor het gebruik van LinkedIn Sales Navigator om uw leads en verkoopsucces te vergroten

Linkedin Sales Navigator

Tips voor het gebruik van LinkedIn Sales Navigator om uw leads en verkoopsucces te vergroten

linkedin sales navigator login is een webgebaseerde business intelligence-tool die bedrijven en hun kopers met elkaar verbindt. Het kan u helpen uw klanten en prospects te identificeren, zodat u met hen in contact kunt komen. Sales Navigator helpt verkoopvertegenwoordigers ook om verder te gaan met het ontwikkelen van hoogwaardige pijplijnen voor snellere, effectievere verkoopleads. Maar hoe kunt u Sales Navigator het beste maximaliseren? Gebruik de volgende tips om te weten hoe u het meeste uit LinkedIn Sales Navigator kunt halen.

Met de meeste verkoopnavigatietools kunt u uw resultaten verfijnen op basis van de zoekwoorden en geografische locaties van leads. LinkedIn heeft een aantal interessante geavanceerde filters waarmee je je resultaten kunt verfijnen. U kunt bijvoorbeeld sorteren op Verkoopteam, Verkoopdoel, Verkooporganisatie, Verkoopprestaties en Verkoopafsluitingskosten. Door deze geavanceerde filters te gebruiken, krijg je alleen de lijst te zien van mensen met wie je al een vaste verbinding hebt.

Maar dit soort vernauwt uw gegevens. Naast de beperkte groepering van uw leads, loopt u mogelijk ook belangrijke inzichten over uw leads mis. Linkedin Sales Navigator biedt een aantal interessante analytische rapporten om verkopers te helpen hun huidige verkoopleads beter te begrijpen. Hiertoe behoren de individuele verkoopleads per staat en provincie, en de verkoopleads per branche. De rapporten bieden ook uitsplitsingen per staat over de sterkte en zwakte van de verschillende industrie├źn waarin de verkopers werken. Het loont dus de moeite om gebruik te maken van deze analytische rapporten, ook al geven ze u slechts een globaal beeld van uw stand van zaken.

Voor meer informatie zie: https://www.dcmagency.com/nl/

Author: administrator